NL | EN
De Film
De zeeën zijn er slecht aan toe en de consument lijkt zich niet te realiseren hierin zelf de bepalende factor te zijn. Bijvangst, het spreekt tot de verbeelding en is tegelijkertijd zo vaag. De Bijvangstfilm, een creatie uit de Jaap & Kasper Filmproducties Moestuin, is samen met een team van enorm geskillde en gemotiveerde vrijwilligers tot stand gekomen. Niet een film gemaakt in opdracht, maar een film gemaakt met een doel: mensen bekend maken met het fenomeen bijvangst.

Hieronder een overzicht van het team:
Jaap & Kasper Filmproducties
Jaap & Kasper | Scenario & Productie

Films voor organisaties en bedrijven met duurzame doelstellingen, dat is wat Jaap & Kasper maken. Opgeleid in duurzame ontwikkeling richten ze zich zakelijk op “groene klussen” en maken daarnaast films uit eigen initiatief, in wat zij hun Moestuin noemen. Omdat die film er moet komen of de wereld die grap niet mag missen, maar vooral: omdat het onderwerp aandacht nodig heeft. Bijvangst is zo’n film, en daarmee de eerste in haar soort. De NGO’s zijn later gevonden en hebben zich achter de film verenigd. De film is voor hen een handvat in de strijd die ze voeren voor het behoud van het zeeleven.
www.jaapenkasper.nl
Cast
Tomm Velthuis | Hungry Consumer

Een productontwerper die kan acteren. Hij combineert zijn kwaliteiten als vormgever met zijn passie voor theater en film; een verhalen verteller in de breedste zin van het woord.

Duy Huynh | Chef

Duy Huynh is acteur, model, fotograaf, bibliothecaris en archivaris. Hij acteerde en figureerde in vele nationale als wel internationale films en commercials. U kunt hem o.a. bekend voorkomen van de Heineken ontvoering, The faul in our stars en Steekspel van Paul Verhoeven.
Crew
Boris-Johannes De Keyser | Regisseur

Boris-Johannes De Keyser is pas afgestudeerde regisseur aan de filmacademie het RITS in Brussel. Met het filmpje 'Bijvangst’ is hij niet aan zijn proefstuk toe. Voor Greenpeace Belgium maaktje hij eerder al een online campagne die de nationale televisie haalde en met zijn pas afgewerkte kortfilm "Léon” zette hij al een aantal stappen in het regievak. Met een mateloos enthousiasme kijkt hij de toekomst tegemoet en hoop hij nog veel mooie projecten te kunnen maken en goeie verhalen te kunnen vertellen.
Pieter-Jan Claessens | Director of Photography

Freelance lighting cameraman voor TV, documentaire, videoclip, reclame en kortfilm. Rits Brussel, Audiovisuele Technieken: Beeld. www.vimeo.com/pjclaessens
Lukas Buys | Gaffer

Lukas is een afstuderend filmstudent met de ambitie om schrijver/regisseur te worden. Momenteel is hij druk bezig met de postproductie van zijn kortfilm 'Alles Voor De Film'. Hiernaast staat hij graag op set om de handen stevig uit de mouwen te steken als regie-assistent, cameraman, camera-assistent, elektro, ..
Arne Winderickx | Sound Design and Mix

Arne is afgestudeerd aan de Filmacademie van Brussel en is onder andere setmixer bij Moustachesound. Voor Bijvangst deed hij Sound Design and Mix. www.moustachesound.com
Rosylke Gersons | Setdressing

Rosylke studeert Production Design aan de Nederlandse Filmacademie en doet ervaring op in de verschillende onderdelen van het art department, om daarmee bij te kunnen dragen aan een nieuwe filmische werkelijkheid.
Campagneteam
Effie Baert | Communicatie

Is creatief producent en projectmanager voor verschillende instellingen en bedrijven in de culturele, food & sustainability sector. Samen gaan voor een betere wereld is haar streven!

Peggy de Bruin | Grafisch ontwerp

Beschouwt zichzelf als visueel vertaalster. Van maatschappelijk betrokken campagnes tot aan (utopische) waanzin ideeën.
www.peggydebruin.nl
Tim van den Boog | Ecologisch Webontwikkelaar

Deze vrolijke webontwikkelaar heeft een passie voor flora & fauna. Projecten voor organisaties en goede doelen worden altijd met open armen ontvangen!
Omnivoor Media
Wolke Jan Lijftogt | Communicatie

Wolke studeert kunstmanagement aan de HKU en heeft een academische achtergrond in de psychobiologie. Hij liep onlangs stage bij het label New Arts International en was in het Bijvangst-campagneteam verantwoordelijk voor de internationale communicatie.